SVEŽA VINA

So vina modernega sloga z izraženimi sortnimi značilnostmi, sadna in lahkotna. Čas zorenja vin je krajši, prav takšen pa je tudi najprimernejši čas za njihovo zaužitje. Vina za vsak dan in vsakogar.

SAUVIGNON 2020 - suho

Vino čudovitega letnika z veliko sonca v času dozorevanja grozdja, ki smo ga potrgali v drugem tednu septembra.

Kratki maceraciji je sledilo vrenje v nerjaveči posodi. Svoj odtenek k barvi, vonju in okusu je prispevalo trimesečno zorenje v sodu iz akacije. 

Arome vina so sveže in sadne, zaznamo tropske sadeže in citruse pa tudi odtenke bezgovih cvetov. Sadnost vonjav se ponovi tudi na okusu. Vino je harmonično in polno.

RUMENI MUŠKAT 2020 - suho

Trte rastejo na najboljših jugovzhodnih in jugozahodnih legah, grozdje pobiramo v začetku septembra.

Kratki hladni maceraciji je sledila spontana fermentacija in zorenje v inox posodi do stekleničenja.

Aromatično vino z značilno aromo muškata in citrusov. Ima presenetljivo bogat saden okus v katerem ne manjka mineralnosti.

 

WILD ROSE 2020 - polsladko

Nežna predelava grozdja rdečih sort, med katerimi prevladuje odporna sorta Monarch nam da vino privlačne rdečkaste barve.

Lahkotno vino s prijetnim okusom in bogato sadno aromo, ki spominja na vonjave rdečih sadežev kot so sveže jagode in češnje


 

 

SAUVIGNON 2019 - polsladko

Grozdje tega letnika je zaradi ekstremno majhne obremenitve trte ob lepi meri kislin doseglo zavidljivo stopnjo sladkorja.

Grozdje se je pri temperaturi do 15°C maceriralo 4 ure. Tako vrenje kot nega na finih drožeh sta potekala v nerjaveči posodi.

Aroma vina je izrazita in večplastna. Arome tropskih sadežev lepo dopolnjuje vonj po zeliščih in zeleni papriki. V ustih je vino bogato s prijetno kislino in dolgim pookusom.