SVEŽA VINA

So vina modernega sloga z izraženimi sortnimi značilnostmi, sadna in lahkotna. Čas zorenja vin je krajši, prav takšen pa je tudi najprimernejši čas za njihovo zaužitje. Vina za vsak dan in vsakogar.

SAUVIGNON 2017 - suho

Vino čudovitega letnika z veliko sonca v času dozorevanja grozdja, ki smo ga potrgali v drugem tednu septembra.

Kratki maceraciji je sledilo vrenje v nerjaveči posodi. Svoj odtenek k barvi, vonju in okusu je prispevalo trimesečno zorenje v sodu iz akacije. 

Arome vina so sveže in sadne, zaznamo tropske sadeže in citruse pa tudi odtenke bezgovih cvetov. Sadnost vonjav se ponovi tudi na okusu. Vino je harmonično in polno.

SAUVIGNON 2015 - suho

Grozdje tega letnika je zaradi obilice sonca dozorelo zelo hitro, zato smo ga potrgali že v prvem tednu septembra, ob optimalnem razmerju kislin in sladkorne stopnje.

Grozdje se je pri temperaturi do 15°C maceriralo 20 ur. Vrenje je potekalo v nerjaveči posodi, vino pa je dozorelo v sodu iz akacije.

 Arome vina so nežne, sadne in spominjajo na cvetove bezga. V ustih je vino bogato s prijetno kislino in dolgim pookusom.

ZVRST 2017 - suho

Sauvignon 30%, Chardonnay 70% 

Je zvrst dveh žlahtnih francoskih sort, ki se odlično dopolnjujeta v okusu. V vinu prevladujejo nežne sadne arome, okus pa je lepo zaokrožen.