PET NAT

Pet nat je okrajšava francoskega izraza za naravno peneče se vino. Pet nat penini ne dodamo ničesar, prav tako ničesar ne odvzamemo. Razvoj vina je povsem naraven, meje med fazami pa so precej zabrisane. Sekundarna fermentacija je zgolj nadaljevanje primarne, zorenje pa traja vse do trenutka ko pivec odpre steklenico, saj finih usedlin ne odstranjujemo. 

 

WILD ROSE - PET NAT 2023 

Wild Rose je PET NAT penina pridelana iz grozdja modrega pinota. Že po imenu sodeč lahko sklepate, da gre za penino divjih arom in okusa. V njej se skriva pestra paleta arom, od sadnih, ki spominjajo na češnje in jagode, pa do značilnih kvasnih arom, ki jih ustvarja usedlina sekundarne fermentacije. 

CLASSIC

Čas je najmočnejši adut klasičnih penin. K skrbno izbranemu osnovnemu vinu dodamo sveži sok iz grozdja in začne se proces sekundarne fermentacije. V 30 mesecih, kolikor traja zorenje klasične penine v steklenicah, se rodijo najžlahtnejše arome, ki jih ne najdemo v nobenem drugem vinu.

 

ROSE CLASSIC

Penina pridelana iz grozdja chardonnaya in modrega pinota. Na vonju zaznamo kombinacijo sadnih in zrelih not po kruhovi skorji. Okus vina je presenetljivo poln in bogat in ostane v ustih še dolgo po zadnjem požirku.